Therapie van Daisy

Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

Welkom

Waarschijnlijk ben je hier omdat je een plek zoekt waar je met jouw verhaal, gevoelens of problemen terecht kunt. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

Je kunt je rot voelen of het kan heel groot en naar zijn wat je hebt meegemaakt. Het is fijn als je dan je verhaal kwijt kunt en je leven weer enigszins op de rit kunt krijgen.

Kijk rustig rond en neem gerust contact op als je meer wilt weten of als je een afspraak wilt maken.

Warme groet, Daisyedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

De praktijk van Daisy Luiten oogt warm, door de crème kleurige muren en de houten meubels. Er staat een tafel tegen de muur met 3 stoelen. Een schildering in de achtergrond en een grote bos kleurige rozen op tafel nodigen uit naar binnen te stappen. Rechts van de tafel staat een boekenkast.

Praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen.

    Creatieve therapie (ook wel vaktherapie genoemd) en/of psychosociale therapie

    Creatieve Therapie Beeldend

    De creatieve therapie is een vorm van therapie waar niet alleen gepraat wordt maar waar je ook actief en op een creatieve manier aan het werk gaat. Beeldend wil zeggen met materialen zoals potlood, verf, hout, klei of gips.

    Schrik niet, je hoeft niet creatief te zijn om deze therapie te volgen. Samen bekijken we wat jouw manier is om met de moeilijkheden die je in jouw leven tegenkomt om te gaan. Wat past bij jou?

    We bedenken samen een opdracht over het thema dat nu speelt in jouw leven. Wat je maakt, hoe je dat maakt en wat je ermee uitdrukt, zegt iets over jou. Dat wat jou bezighoudt wordt zichtbaar, voelbaar en bewust. En het kan helpen om ergens woorden voor te vinden. 

    Psychosociale Therapie

    Psychosociale therapie is een vorm van therapie gericht op het verbeteren van jouw emotionele en sociale gezondheid. Het gaat om het oplossen van persoonlijke problemen, die jouw dagelijks functioneren belemmeren.

    Psychosociale therapie omvat een diversiteit aan benaderingen om jou naar je problemen, ervaringen en belevingen te laten kijken op een manier waarmee je je houding en perspectieven naar het leven toe kunt verruimen.

    Het kenmerk van psychosociale therapie is breed, het is gericht op jou, op het leren openstaan voor het hier-en-nu, en zonder voorbij te gaan aan ervaringen in eerdere levensfasen. Het activeert je zelfgenezend en probleemoplossend vermogen.

    Beeldende expressie, getiteld: 'Tranen: pijn en ongeloof'. Fel gekleurde tranen (van waterverf) zijn aan de bovenkant van een wit blad papier neergevallen en in gekleurde strepen die met elkaar mengen de onderkant van het blad afgedropen.

    Psychosociale therapie en creatieve therapie kunnen goed hand in hand gaan. Maar soms ontmoet ik iemand die liever gewoon wil praten. Dat is prima. Het gaat om jou!

    Welke vorm van therapie we ook gebruiken, ik kan je helpen om grip te krijgen op je problemen, om er anders mee om te leren gaan, om iets te verwerken of je beter te kunnen uiten.

    Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

    Verlies of ingrijpende gebeurtenis

    Bij veel van mijn cliënten is sprake van een verlies of een ingrijpende gebeurtenis. Daarom geef ik hierover wat extra informatie.

    Overlijden

    Als iemand van wie je houdt is doodgegaan kan dat je hele wereld op z’n kop zetten. Het maakt je verdrietig, misschien ook in de war en boos. Deze gevoelens verdwijnen niet zomaar. Want het verlies van een dierbare verwerken is een hele klus, het kost kracht en moed. Het gaat met kleine stapjes. En iedereen doet het op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

    Scheiding

    Een scheiding roept vaak allerlei gevoelens en vragen op. Je wereld valt uiteen. Hoe gaat het verder? Wat gebeurt er met mij? Naast verdrietig of boos kun je je onzeker of bang voelen. Hoe ga je met alle gevoelens om? Ook een scheiding is een verlies. Het is een grote klus om alle veranderingen in je leven te integreren.

    Noot: In mijn praktijk begeleid ik kinderen waarvan de gescheiden ouders op goede voet staan met elkaar. Bij vechtscheidingen waarbij de ouders een verstoorde relatie hebben verwijs ik door naar gespecialiseerde collega’s.

    Andere verliezen 

    Er zijn vele vormen van verlies, zoals verlies van gezondheid (van jezelf of van een dierbare), je kunt je werk verliezen of vrienden door bijv. een verhuizing of doubleren, of een bedrijf of alle dieren in een bedrijf. Het verlies is niet altijd zichtbaar maar kan een grote impact hebben op je leven.

    Ingrijpende gebeurtenis 

    Ook een ingrijpende gebeurtenis kan veel invloed hebben op je dagelijkse leven. Of nu je gebeten bent door een hond, dat je getuige bent geweest van een overval of dat je mishandeld bent. Wanneer je iets ingrijpends hebt ervaren kan dat veel impact hebben. Je kan angstig en schrikkerig zijn, slecht slapen en soms durf je iets niet meer wat daarvoor heel vanzelfsprekend was. 

    Delen over de ervaring en je gevoelens

    Het is belangrijk dat je je kunt uiten over wat er is gebeurd, dat helpt namelijk in de verwerking. Maar delen over wat je hebt meegemaakt en over hoe je je vanbinnen voelt is niet altijd gemakkelijk. Je hebt dat niet geleerd of je durft het niet en het kan ook dat het gewoon niet lukt. En wist je dat je zó ondersteboven kunt zijn van wat er is gebeurd dat je even niets meer voelt?

    Er zijn verschillende manieren om te werken rond wat je hebt meegemaakt. Veel kinderen, jongeren en volwassenen vinden creatieve therapie fijn, en ik zet ook ook andere werkwijzen in. Het laat je ervaren, geeft inzicht en helpt je verder. Zowel kinderen en jongeren als volwassenen voelen zich gesteund en begrepen. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

    Iemand schildert rode penseelstreken op een blauw, groen, geel geschilderde achtergrond n.a.v. vragen uit de tool Ons Bestaan Op Een Bordje van ontwikkelaar Daisy Luiten

    Wanneer hulp zoeken?

    Als je rouwt of na een ingrijpende ervaring kun je anders reageren dan je van jezelf gewend bent. Je bent misschien onredelijk of heel stil, je hebt nergens zin in of reageert prikkelbaar. Hier is niets raars aan als je kijkt naar wat er is gebeurd. Het zijn eigenlijk allemaal uitingen van jouw verdriet. Dit gaat na een tijd vanzelf weer over. Als dit echter langer voortduurt en na een jaar nog zo is kan dit betekenen dat je vastloopt in het verwerken van je verlies. Dan kan het fijn zijn hier samen met iemand naar te kijken.

    Goed om te weten

    Naast bovenstaande reacties zitten kinderen en jongeren middenin hun ontwikkeling en dat brengt eigen uitdagingen en reacties mee (zie de sectie ‘Kinderen en jongeren’ hieronder). Ook voor hen geldt: als deze reacties langere tijd aanhouden kan hulp nuttig zijn.

    Als kinderen en jongeren niet begrepen worden of nergens terecht kunnen, gaan ze zich nog eenzamer voelen. Dit kan het nog moeilijker maken om de draad weer op te pakken.

    Het kan kinderen en jongeren helpen om met iemand te praten die niet te dichtbij staat. Iemand die niet verdrietig zal worden van het verhaal. 

     

    Overzicht van mogelijke hulpvragen

    leren omgaan met angst, boosheid of verdriet

    leren uiten en/of voelen van emoties

    kunnen omgaan met spanningen en/of een manier vinden waarop je je kunt afreageren

    kunnen omgaan met probleemsituaties

    verwerken van een verlies (overlijden, gezondheid, werk, scheiding, etc.)

    verwerken van een traumatische ervaring of situaties uit het verleden

    werken aan zelfvertrouwen (ontdekken, ontwikkelen, kwaliteit & vaardigheid uitbreiden)

    werken aan assertiviteit (‘nee’ kunnen zeggen, eigen keuzes kunnen en durven maken)

    leren meer structuur in je leven (of in je gedrag) aan te brengen

    actief ander gedrag oefenen en/of nieuwe vaardigheden aanleren

    Kinderen en jongeren

    Reacties na een verlies of ingrijpende gebeurtenis

    Naast de boven genoemde reacties (in de sectie ‘Wanneer hulp zoeken?’) hebben kinderen en jongeren, vanwege hun ontwikkeling, te maken met andere specifieke uitdagingen en reacties. Hieronder deel ik daarom graag wat specifiekere informatie over kinderen en over jongeren.

    Reacties van kinderen 

    Kinderen vertonen reacties als verdrietig zijn of prikkelbaar zijn soms pas na een aantal maanden of zelfs na enkele jaren. Zij willen namelijk de ouder(s) beschermen voor verdriet. Pas als ze merken dat het beter gaat met de ouder(s) en het thuis weer een beetje ‘normaal’ begint te worden, voelt het voor hen veilig genoeg om met hun gevoelens naar buiten te komen.

    Andere voorkomende reacties:
    – niet meer naar school durven (uit angst iemand te verliezen)
    – aanhankelijk zijn, klampachtig gedrag
    – regressie (terugval in een eerdere ontwikkelingsfase zoals bijvoorbeeld bedplassen en duimzuigen)
    – explosieve emoties
    – aangepast gedrag
    – psychosomatische klachten zoals hoofdpijn of buikpijn
    – rolovername
    Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

     

    Reacties van jongeren  

    Als jongere zit je midden in je ontwikkeling naar een eigen identiteit. Daarin is afzetten tegen je ouders en het idee dat je het zelf wel kan en weet heel gewoon. Maar het kan lastig zijn je af te zetten wanneer je ouders (of ouder) zo’n verdriet hebben, bijvoorbeeld als er iemand in het gezin is overleden of als je ouders gaan scheiden. Daarnaast is het als jongere vaak moeilijk om hulp te vragen. Juist omdat je bezig bent je los te maken en op eigen benen te gaan staan. Hierdoor kun je je erg alleen voelen. Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. 

    Een kind verplaatst de dobbelsteen over het blauwe spelbord van Alle Sterren Van De Hemel tijdens een sessie van creatief therapeute Daisy Luiten

    Creatieve therapie in de praktijk

    In mijn praktijk werk ik met kinderen, jongeren en volwassenen. Samen kijken we wat bij jou past. Door de jaren heen heb ik veel mooie mensen ontmoet, die ieder op hun eigen unieke manier hun weg vonden om om te gaan met wat ze hadden meegemaakt. Hieronder staan een aantal voorbeelden en foto’s die ik hier met jullie mocht delen.
    Let op: wij vragen de foto’s niet te kopiëren vanwege de privacy en omdat het om werk van cliënten gaat. 

    Tina at niet meer door alle spanningen

    Tina (10) was vaak ziek door alle spanningen die zij ervaarde. Op een dag belde haar moeder bezorgd dat ze niet meer at.

    Tina vertelde mij dat ze heel graag wilde eten, maar dat het echt niet lukte. Ze wist écht niet hoe ze het eten naar binnen moest krijgen.

    Al tekenend bleek dat er in haar keel een grote ‘steen’ in de weg zat. Er was letterlijk geen ruimte om te eten. Ze maakte deze steen toen van gips.

    Vanaf het moment dat de steen klaar was en een plekje kreeg in haar kamer lukte het haar langzaam weer om te eten. 

    Op deze foto staat een blauw beschilderde steen met een groen rode tekening erop. De steen is gemaakt van gips.
    Tekening van een poppetje met een rood shirt en een blauwe broek. Bovenaan de tekening staat de vraag Denk je weleens dat het door jou komt dat * dood is? In een tekstballon staat 'ik haal de 50 niet' en 'eet je bord leeg'.
    Schuldgevoelens

    Met John (12) speelde ik Alle Sterren Van De Hemel, een bordspel dat het makkelijker maakt om te vertellen over het overlijden van een dierbare. John zijn vader was overleden. 
    Tijdens het spel kreeg John de vraag: ‘Denk je wel eens dat het door jou komt dat * dood is?’

    John mocht het antwoord tekenen en vertelde ondertussen dat zijn vader altijd had gezegd dat hij de 50 niet zou halen. “Dat is nu ook nog uitgekomen.”

    Hij tekende verder, er kwam nog een tekstballon: ‘Eet je bord leeg.’ John vond het vaak lastig zijn bord leeg te eten en zijn vader had daar elke avond iets van gezegd. Hij was bang dat dat mede oorzaak was van de plotselinge dood van z’n vader.

    Het was fijn dat deze gedachte naar buiten kwam, want nu konden we erover praten.

    Een boek vol tekeningen

    Een vrouw (48) kwam bij mij na het plotselinge overlijden van haar broer.

    Omdat het moeilijk was woorden te geven aan het verlies zijn we gaan tekenen. Dit bleek een fijne manier om gedachten en gevoelens te ontdekken en te uiten. Bovendien ontdekte ze verborgen gevoelens.

    Tekenen is voor haar nog steeds een fijne manier om inzicht in emoties en gevoelens te krijgen.

     

    Tekeningen uit een tekenboekje van een volwassene in blauw en zwart/grijs
    Schildering van gevoelens tijdens creatieve therapie in de praktijk van Daisy Luiten. Rondom zijn de kleuren blauw, geel en wit geschilderd, deze lijken in het midden van de schildering in een donkere, bijna zwarte afgrond weg te zakken.
    Schilderij van gevoelens

    Welke kleuren passen bij jouw gevoel?

    Deze schildering is gemaakt door een jongere van (14 jaar) met een migratie achtergrond. Zij waren met het gezin hun moederland ontvlucht. Dit, maar ook de situatie in Nederland rond het wel of niet verkrijgen van verblijfsvergunning leverde veel spanning op. 

    De schildering is een weergave van de gevoelens die deze jongere ervaarde.

    Ons Bestaan Op Een Bordje of Alle Sterren Van De Hemel spelen

    Delen is lastig maar helpt wél

    Soms is het lastig te delen over wat er is gebeurd.

    Andere therapeuten vertelden mij: “Wanneer ik met een gezin rond de tafel zit en hen uitnodig iets te vertellen krijg ik regelmatig te horen: ‘Wat moet ik zeggen dan?’ of ‘Dat is mijn broer die weet toch alles al?’ ook vallen er vaak ongemakkelijke stiltes”.

    Tegelijkertijd wist ik, zowel als therapeut als vanuit eigen ervaring, hoe helpend het kan zijn als het wél lukt om met elkaar te praten. Dat is de reden waarom ik de tools ben gaan ontwikkelen.

    Ontstaan vanuit de vraag

    Alle Sterren Van De Hemel (therapeutisch spel na het overlijden van een dierbare), was een succes.

    Veel therapeuten vroegen om een zelfde spel na scheiding en ingrijpende gebeurtenissen. Zo heb ik onlangs Ons Bestaan Op Een Bordje ontwikkeld met de themasets:
    Ondersteboven na een ingrijpende gebeurtenis
    Weg Van Elkaar na scheiding, en
    Alle Sterren Van De Hemel na een overlijden.

    Welkom

    De spellen zijn speciaal ontwikkeld om te spelen onder begeleiding van een therapeut of coach.
    Je kunt ze niet zelf kopen. Zie de verwijslijst.

    In mijn praktijk gebruik ik mijn tools regelmatig, want de spelvorm werkt heel fijn om met elkaar in gesprek te gaan. Het spel kan zowel individueel, als in een gezin of groep gespeeld worden. 

    Illustratie van poppetjes rond een groot spelbord. De illustratie is verdeeld in 3 tafereeltjes. Links boven zitten twee poppetjes, één gooit de dobbelsteen over het spelbord. Boven de poppetjes staat het woord 'spelen'. Rechts boven zitten dezelfde poppetjes aan het spelbord. Eén heeft een traan en vertelt, de ander luistert en houdt zijn hand tegen diens onderrug. Boven de poppetjes staat de tekst 'delen'. In het midden onderaan staat een krachtig poppetje met beide benen stevig op de grond en zijn armen omhoog. In zijn lijf is een hartje getekend. Onder dit poppetje staat de tekst 'helen'.
    Reportage en clips

    Hieronder een radio reportage en wat korte clips die een indruk geven van het spel. Het thema maakt niet uit, de werkwijze is hetzelfde.

    Alle Sterren Van De Hemel met twee jongeren

    EO-radio reportage

    Producten om zelf te gebruiken

    Kaartensets en postkaarten

    Vanuit mijn creativiteit en passie om mensen te helpen heb ik verschillende producten ontwikkeld. Zoals Sterrenkaartjes en Zonnekaartjes en de postkaarten Sterrenpost en Zonnepost. Deze helpen (ook bij thuisgebruik) gevoelige onderwerpen zoals een overlijden en afscheid makkelijker bespreekbaar te maken. 

    Iets ‘doen’ na een ingrijpende ervaring

    Omdat het ook fijn is om thuis iets te ‘doen’, heb ik naast de kaartensets en postkaarten diverse creatieve materialen verzameld in kleine pakketjes, speciaal voor thuisgebruik.

    Hiermee kunnen kinderen, jongeren en/of volwassenen zelf aan de slag.

    Meer informatie over alle producten voor thuis kun je vinden in het top-menu: producten voor thuis of door op onderstaande knop te drukken.

    Deel de link gerust met anderen!

    Sterrenkaartjes worden gespeeld door twee kinderen. Eén kind draait enthousiast een blauw vragenkaartje om terwijl de ander geïnteresseerd afwacht. Sterrenkaartjes hebben tot doel herinneringen op te halen na het overlijden van een dierbare.
    Rouwtakenbox, een kubus met daarop 6 kleurrijke afbeeldingen van mensfiguren. Geschilderd door Daisy Luiten die uitbeelden hoe zij een verlies heeft ervaren.
    Aanrader!

    Een aantal producten zijn erg bijzonder om binnen een gezin of groep (bijvoorbeeld als er iets gebeurd is op school) te gebruiken. Namelijk:

    De Rouwtakenbox – voor allerlei soorten verlies! Om inzicht te krijgen in het eigen rouwproces en in het contact met de directe omgeving. Gezinsleden werken immers vaak aan verschillende rouwtaken wat soms aardig tot verwarring kan leiden.

    De Gevoelens-dobbelsteen
    Om inzicht te krijgen in én makkelijker te communiceren over gevoelens. De cliënt schildert of tekent zijn gevoelens op de dobbelsteen. Daarna wordt er door te dobbelen en het trekken van vragenkaartjes uit een buidel spelenderwijs gedeeld over diverse gevoelens.

    Nu verkrijgbaar!

    Zelf gebruik ik deze werkvormen al jaren met mooie resultaten. De therapeuten die een training bij mij hebben gevolgd kennen ze al. Maar nu zijn ze ook verkrijgbaar in de webshop!

    Over mij: Daisy Luiten

    Mijn naam is Daisy Luiten ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen (2013 & 2014). Sinds 2001 heb ik een praktijk aan huis. Ook heb ik jarenlang therapie gegeven in een organisatie voor basisonderwijs.

    Na de middelbare school leek mijn pad eerst een andere kant op te gaan. Ik studeerde grafisch vormgeven. Maar tijdens deze opleiding overleed mijn moeder, ik was 19 jaar. Ik zocht hulp bij een therapeut en vond dit zo’n mooi beroep dat ik na mijn opleiding besloot verder te studeren aan de Hogeschool Utrecht voor creatief therapeut beeldend, tegenwoordig ‘vaktherapeut beeldend’. Daarnaast werkte ik acht jaar als vrijwilligster bij twee verschillende organisaties voor rouwende kinderen en jongeren.

    Inmiddels werk ik zowel met kinderen, jongeren als volwassenen. Daarin blijf ik het bijzonder vinden om een stukje mee te mogen lopen, en samen te kijken wat nodig is om verder te komen en/of de draad weer op te kunnen pakken.  

    Daisy Luiten

    Vanuit de combinatie van mijn eigen ervaring als jongere (moeite met praten over gevoelens), mijn opleiding grafisch vormgeven én de professional die ik geworden ben, ontwikkel ik materialen op het gebied van verlies die het makkelijker maken om over gevoelens en/of rouw te praten. Want dat is in onze maatschappij vaak nog lastig. Ik gebruik deze materialen dan ook regelmatig binnen de therapie.  

    Speciaal voor therapeuten ontwikkelde ik twee grotere tools in de vorm van bordspellen: Alle Sterren Van De Hemel, om het overlijden van een dierbare bespreekbaar te maken, en mijn nieuwste tool Ons Bestaan Op Een Bordje. Want je krijgt wat je meemaakt zomaar ‘op je bordje’. Dit nieuwe spel kan gebruikt worden na scheiding, ingrijpende gebeurtenissen of het overlijden van een dierbare. Ook deze spellen komen in therapie vaak voorbij en worden door jong en oud als heel fijn ervaren.

    Aanmelding

    Intakegesprek

    Voordat we met de therapie beginnen hebben we een intakegesprek. In dit gesprek bekijken we waar jij tegenaan loopt en wat je nodig hebt. We bespreken wat ik jou kan bieden en hoe we dat gaan aanpakken. Zo wordt het doel helder en kunnen we de duur van de therapie inschatten.

    Tarieven

    Het intake gesprek kost € 40,00 (incl. BTW). Een
    sessie van een uur bedraagt € 75,00 (incl. BTW). Een telefonisch consult is per half uur € 30,00 (incl. BTW). Eventuele kilometer vergoeding is €0,23 ct/km.

    Annuleren

    Kun je een afspraak niet nakomen, dan kun je deze afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen of verzetten. Wanneer een afspraak minder dan 24 uur van te voren wordt afgezegd of wordt vergeten, ben ik genoodzaakt de kosten bij jou in rekening te brengen.

    Vergoeding

    Sommige zorgverzekeraars vergoeden de therapie

    vanuit aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van je verzekering. Noem bij navraag:
    – praktijk Daisy Luiten
    – mijn beroepsvereniging
    – dat ik creatieve therapie/psychosociale therapie geef (prestatiecode 24504, staat op de factuur)
    – mijn zorgverlener AGB-code is 90034894

    Beroepsvereniging en registraties

    Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten (NVPA, www.nvpa.org).
    Daarnaast ben ik opgenomen in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ: www.rbcz.nu).
    En ik ben aangesloten bij de Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG, www.scag.nl).

    LSV-verwijsbestand

    Ik ben als gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider opgenomen in het verwijsbestand van het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV, www.steunbijverlies.nl).

    Community Verbinding in Verlies

    Ik ben lid van de Community Verbinding in Verlies uit België. Dit is een netwerk waar collega’s uit Nederland en Vlaanderen elkaar ontmoeten. Allen zijn wij professioneel bezig met thema’s als afscheid, ziekte, rouw en verlies.

    Op een fijn platform kunnen we onderling met elkaar in contact komen. Daar vinden we elkaar, wordt naar elkaar verwezen, verruimen we elkaars werelden, werken we samen en zijn we er voor elkaar. 

    Iedereen wil lekker in zijn vel zitten. Jij verdient dat ook!

    Contactgegevens

    Praktijk en onderneming: Daisy Luiten

    Daisy Jeurink-Luiten
    Creatief Therapeut

    Willem Kesstraat 18
    7425 GK Deventer
    Netherlands
    +31 (0)570 869 113

    https://www.daisyluiten.nl
    info@daisyluiten.nl of mail via de contactpagina.

    KvK-nr: 27353314
    BTW-nr: NL002017162B38

    ING-bank IBAN: NL16INGB0004295377
    ING-bank BIC/SWIFT: INGBNL2A

     

      Daisy Luiten, vrouw met donkerblond halflang haar, brildragend, kijkt met open blik en lach in de camera. In de achtergrond is groen blad van de natuur zichtbaar.
      Werkdagen

      Maandag, woensdag & vrijdag van 8.45-13.45u.
      Dinsdag & donderdag van 8.45-13.15u. 
      Bereikbaar via email of telefoon (ook voicemail). 

      Direct hulp bij de Luisterlijn

      Kun je mij niet bereiken en ben je per direct op zoek naar een luisterend oor?

      Wellicht heb je baat bij de Luisterlijn. Deze lijn staat open voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor (per chat of telefoon).

      De luisterlijn wordt dag en nacht bemand door getrainde vrijwilligers. Bel 0900-0767 of voor meer informatie zie: https://www.deluisterlijn.nl.

      Hulp van de Kindertelefoon

      Met de kindertelefoon kun je over alles praten. Gratis én anoniem. Elke dag 11:00 tot 21:00 uur. 
      Bel: 0800-0432. Via de website kun je ook chatten én er is een forum: https://www.kindertelefoon.nl

       

      Beroepscode, klachtrecht en visitatie

      Beroepscode

      Daisy werkt volgens de NVPA beroepscode. Deze omvat de ethische regels met betrekking tot het beroepshandelen van alle bij het NVPA aangesloten therapeuten. De beroepscode is gebaseerd op integriteit, respect, vertrouwen, veiligheid, verantwoordelijkheid en deskundigheid. Op ethisch verantwoorde wijze handelen betekent binnen de beroepsuitoefening dat het lid bij alle activiteiten, vallende binnen zijn of haar beroepsuitoefening, de waarde en waardigheid van zijn cliënt en diens recht op een eigen levensovertuiging en of religieuze overtuiging en de daarop gebaseerde levenswijze respecteert.

      Klachtrecht

      Als NVPA-therapeut houdt Daisy zich aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg). SCAG, de Geschillencommissie voor de
      Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, draagt zorg voor de klachten-
      en geschillenregeling. Daisy doet er alles aan om  

      haar cliënten op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Mocht het zijn dat u ergens niet tevreden over bent, is het belangrijk deze onvrede eerst met Daisy te bespreken. Misschien is er sprake van een misverstand en is dat te verhelpen als u kenbaar maakt waarover u ontevreden bent of wat u anders wilt hebben. Wilt of kunt u de klacht niet met Daisy persoonlijk bespreken of lukt het niet er samen met Daisy uit te komen? Dan kunt u gebruikmaken van een kosteloze klachtenfunctionaris via de beroepsvereniging: NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten. Deze ondersteunt u bij het formuleren van uw klacht of onvrede en bij het onderzoeken van oplossingen. Er wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden om gehoor te vinden voor uw klacht. Uw klacht wordt binnen 6 weken afgehandeld. Komt u er niet uit met de klachtenfunctionaris dan zal de SCAG het namens u voorleggen aan de geschillencommissie. Via het RBCZ-register is Daisy onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg.

      Visitatie

      Tijdens een visitatie wordt de praktijk bezocht en getoetst op kwaliteitseisen. Het belangrijkste doel is een verbeterproces op gang te brengen, de kwaliteit van de praktijkvoering te verhogen en waar nodig aan te scherpen. Visitatie laat sterke en zwakke kanten van de praktijkvoering zien. Voor NVPA-leden is 5-jaarlijkse visitatie verplicht. Het is een toetsinstrument voor waarborgen van de kwaliteitseisen zoals het NVPA die nastreeft. In mei 2024 is de praktijk gevisiteerd en in orde bevonden.